Nybadade barn

Nu är båda barnen badade och klara för sängen skönt det har varit en lång dag i dag. Vi vaknade nämligen vid klockan fyra, hoppas att kruppen inte kommer tillbaka i natt. Tycker så synd om min lilla prins som inte kan sova ordentligt.
Jag hade själv krupp som barn och känslan av att inte få någon luft och inte kunna sluta hosta. Men han har fått lite ventolin nu innan sänggåendet. Så vi håller tummarna.

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om min blogg?
Om ni fick bestämma finns det något ni skulle vilja ha mera av eller för den delen mindre?
Kom gärna med förslag på vad ni vill se på bloggen.

Söka jobb

Nu är tiden väl inne för att börja söka jobb för om två månader så går min föräldraledighet ut och något måste jag ju göra då. Det känns spännande men samtidigt riktigt jobbigt, jag känner mig så fjäskig när jag ringer runt och frågar. Men det är bara att bita i det sura äpplet och se vart det leder. Hellre det än att sitta på arslet och inte göra ett skvatt!
Så hjälp mig att peppa och ringa runt lite till! I need it!

Min önskelista

Här är min önskelista! Snälla Jultomten jag ska vara snäll!

Tidig morgon

Och så var det dags igen, Albin kruppar jätte mycket och kan inte sova, jag älskar den här tiden på året! Och är det som förra året den här tiden så lär han vara kruppig stup i ett! Så så fort klockan slår åtta ska jag ringa till Vårdcentralen för att försöka få ut ett recept på mollipect. Så här års är den jätte viktig att ha för att Albin ska kunna få sova och vi med.

Halloween Party på dagis

På torsdag så är det halloween party på dagis. Vilket vi ser framemot väldigt mycket För Albin fick välja vad han skulle vara och han skulle vara Musse Pigg. Så nu ska jag sätta mig att sy klart hans tröja och en Musse kostym. Gud vad roligt det här ska bli!

Pannkakor <3



Pannkakor är en riktig favorit här hemma

Orkeslös

Vad ska man hitta på i dag? Ingentig känns riktigt lockande i dag, trött och uttråkad.
Sätta på en kopp med kaffe och börja göra lunch kanske.
Vad ska ni hitta på?

jag vill ha jul

Nu märks det att julen nalkas, här är min önskelista inför jul ifrån IKEA!

Jag länktar till doften av glogg och nybakade pepparkakor. Att få pynta granen tillsamans med barnen, gå ut och spendrea hela förmiddagen i pulkabacken! gud vad jag älskar vinter och jul ge mig nu!

En nyäten Ella

 

Ella sitter och busar med kameran.

Kanske dags att vakna

Nu är det nog hög tid att den stora killen kommer upp ur sängen, han somnade för en timma sedan när han kollade på pellesvanslös.

 

Barnvakt på burk

Jag tycker att man borde kunna köpa barnvakt på burk för sisådär fem kronor. Vi har nämnligen blivit bortbjudna till ett par kompisar men ingen vill/kan vara barnvakt.

Super Mario

Nu har det städats och putsats lite i lägenheten och humöret är mycket bättre än innan, Micke och Albin sitter och spelar Super mario wii och har riktigt roligt.
Och jag ska laga mat, skinka och mozzarella paj vet inte hur det smakar för jag kom på iden för någon dag sedan så håll tummarna för att det blir bra!

Morgonen

För ett tag sen när jag var hos läkaren så tyckte han att jag skulle försöka att ta bara ett halvt piller om dagen istället för ett, så att jag skulle bli av med mina "tvångstankar" och att jag förhopningsvis skulle kunna känna mig mer avslappnad. Så det har jag gjort ett par dagar nu men i morse så blev allt bara fel, jag kände paniken komma så fort någon frågade eller talade till mig, så jag sprang runt hela morgonen och hyperventilera och blev arg för ingenting. Så det vart att ta den andra delen ändå. Jag som verkligen hade hoppats att slippa att ta hela.

Men men nu känns det lite lugnare men fortfarande lite instabil.
Jag hatar att känna mig så hjälplös, att jag inte klarar av att hantera mitt humör när jag inte tar pillerna. Att vara beroende av något som jag ivanliga fall bojkottar.

Jag är så tacksam över hur förstående Micke är som tar på sig "ansvaret" för båda barnen så jag slipper att ha dom springandes runt mina ben som brukar vara det hetaste tillhållet i vanliga fall.

Matkrig

Saker som kan få en lite smått tokig är när barn växlar snabbt mellan vad dom vill och inte vill. För ett par timmar sedan kom Albin fram till mig och sa att han skulle ha mat nu! När jag så svarade "nej det är inte dags för mat ännu du får vänta lite så blir han galen och skriker och gråter. Nu när jag ska börja göra våra raggmunkar så skriker han och gråter för då ska han minsann inte alls ha någon mat han ska ha muffins. Så nu ser det ut som om en liten herre kommer att bli utan mat för om han kommer och säger att det "behövs ingen mat" så tänker jag inte direkt tvinga honom att äta.
Jag blir nästan skvatt galen om han kommer fortsätta så här.


Muffins

Morgonen med dom nya rutinerna har gått jätte bra, just nu ligger Ella och sover middag och jag och Albin ska baka muffins och förbereda för lunchen raggmunk mumms. Vi har hunnti slipa lite i Albins rum men det vart inte så poppurlärt som jag hade hoppats att det skulle bli, trodde att han skulle tycka att det var jätteroligt.

Barnens garderober har blivit utrensade och Albin har riktigt dåligt med kläder just nu känns inte riktigt bra att det är lite klädbrist nu till vintern och allt men det löser sig nog det har en förmåga att göra det.


Nej nu blir det muffins bak :D

Nya rutiner

I dag ska vi göra ett försök att byta rutiner till något lite bättre än vad vi har nu, får se hur det går. Hittills går det bra med vi har ju inte varit vakna i mer än en halvtimma så det är nog lite för tidigt för att kunna avgöra.

Räkningsberg

Puft! Just nu sitter jag och tar itu med vårt räkningsberg, känns väldigt bra att gå igenom allt och se vad man kanske kan skjuta på för det är ju nämligen så att vi inte har så mycket pengar just nu när Mickes gammla jobb strulade till allting! Men att tassig och ringa runt till alla och se vad man kan göra och försöka lägga upp en liten budget känns riktigt bra! Albin är på dagis, Ella sover och Micke däckade i soffan.
Att vi har dålig Ekonomi är något jag inte tänker hymla med, det är en stor del av vår vardag och vårt liv.

Senare i dag så ska jag och Ella in till stan för att träffa vår kontakt på timjan. Och något som jag verkligen ser fram emot är föräldramötet på Albins dagis i dag som jag ser fram emot.

En snabb dag

Ella lekte fört så fint med Noel i bakgrunden men så fort hon såg kameran så kröp hon fram till mig. I bakgrunden sitter Sara

Det har varit en lång dag hittills men mycket har det hunnits med, jag och Ella har varit på timjan medan Micke var och handlade inför veckan. jag har färdigställt mitt trådträd och stoppat ner resten av trådarna fint i min sydlåda, trångt blev det och det var inte den lättaste uppgiften i världen att få plats med alla.

Har även hunnit med att åka till kuratorn på VC och snackat lite även om hon var ca 30 minuter sen.

Nu är det väll bara att ställa sig vid spisen och förbereda för dagens mat vilket är lasagne! mumms!

 

Det känns verkligen inte som om klockan är mer än två och ändå så är det redan tjugo över fyra.

Mitt trådträd

Nu är det färdigt mitt lilla trådträd! :D Mer pinnar kommer det nog komma på för jag fick inte ens plats med en tredjedel av trådarna!

Det ser lite tomt ut på bilden men det är det inte i verkligheten ser snyggare ut när man ser hella hörnan men i dag var den för stökig för att visa upp.

Matlistan

Så nu var matlistan färdig så nu är det bara inköpslitan kvar

Vår morgon

I natt har jag legat och kramats med en Ella som inte har velat sova utan istället så har hon spenderat halva natten med att dra mig i håret och riva mig i ansiktet. Så bättre har man ju sovit. I dag blir det att åka in till timjan låta micke handla för den kommande veckan, så jag tänkte försöka göra en matlista, och försöka hålla mig till den!
Både Albin och Micke ligger fortfarande och sover, Ella sitter och leker med vår dvd.

Innan matplaneringen så blir det att packa dagispåsen och skötväskan.

Tipps tack

Jag sitter och kollar lite på vad man kan köpa till Albin i både födelsedagspresent och julklapp jag kommer inte på något riktigt bra. Vad fick era barn när dom fyllde tre?

Tråd hållare

Det blev inte så mycket med det där att slipa Albins rum, istället så blev det att ta det lugnt. Jag tog en tur till skogen för att plocka pinnar till en trådupphängning. Jag fick nämligen en hel del med tråd av svärmor som hon bara hade liggandes i en låda.


Albin är i badet och lever rövare, han hade nämligen blåbär i hela ansiktet efter pannkakorna som det har bjudits på i dag.

Nå vad tycks?

Ja vad tycker ni om den nya designen? vist vart den bra?

Varsegod /Kim

Varsegod Lynn. Nu har du en bloggdesign, och så hoppas vi på att du blir riktigt nöjd :) stora kramar från / Kim

Som ett barn på julafton

Just nu sitter jag och hoppar som ett litet barn jag kan inte sitta stil och jag har ett härligt pirr i magen, ni vet som när man var ett nyvaket barn på julaftons morgon!
Varför jag känner mig så är för att just i denna stund håller Kim på med att ändra om designen!
Tack Snälla Kim!

Fammiljen

Här hemm har vi börjat ta i tu med Albins rum som faktiskt ska målas om i vitt. Så vi har börjat att spackla litegrand och slipa skarvarna på tapeten, några skarvar är ner slipade men fortfarande många kvar. Ska försöka att få lite gjort i morogn när Albin är på dagis om Ella vill sova såklart.

Albin och Micke håller på att leka i vardags rummet. Det är bland det härligaste jag vet Att höra deras skratt och bus precis som far och son. jag skulle inte kunna ha funnit någon mer underbar som far till mitt barn. Jag önskar bara att han kunde få träffa sin biologiska far. Det är något som tynger mig hårt, att veta att Albins biologiska far inte vill träffa honom speciellt nu när vi bor i samma lilla "håla" vi bor faktiskt mindre än en kilometer ifrån varandra.


En bild från tiden innan Micke gud vad annorlunda allting är nu. vad mycket som kan hända på mindre än två år.
Albin och gudmor Malin på ettårsdagen

Nu blir det förändringar

Just nu är det mycket på gång jag ska få ny design som snälla Kim ska hjälpa mig med,
en annan gammal klasskompis håller på att pilla ihop en logga och sist men inte minst så ska Camilla hjälpa mig att fixa lite produktbilder! Så det är mycket på gång och mer kommer det att bli.
Har några överaskningar som jag vill ruva på ett tag till.

Puft vilken dag!

Nu är vi äntligen hemma efter några timmar i bilen är vi äntligen hemma!
Jag har även slängt in en maskin i tvätten och skött om min surdeg som tyvärr fick lida lite nu under helgen så en dag försenad är matningen av min kära smet men hoppas att den överlever.
Nu ska Micke och jag ta och varva ner i soffan innan det äntligen är dags för sängen.

Snart är det en ny vecka och då är det nya tag som gäller!

Biltvätt

I dag har vi stått i jag har tvättat bilen invändigt och tvättat båda bilbarnstolarna, vi har väven passat på att byta till vinterdäck och tvättat bilen. Oj vad roligt det var Albin satt och skrattade och tyckte det var det häftigaste på länge han ville genast åka in igen. Nu ska vi packa det sista innan vi far hem och som vanligt har vi dubbet upp när vi åker hem.

Skogspromenad

I förmiddags när lillasyster låg och sov passade Albin och jag på att ta en tripp till skogen vi hoppade på stenar och plockade även lite svamp det fanns inte så många nu men dom vi hittade var riktigt fina och stora. Det är synd att jakten har börjat för man vågar sig inte ut i dom stora skogarna nu även om det inte finns någon svamp så är det ju alltid roligt att busa och leka i skogen.





När vi kom in vart det lite bus i köket med lillasyster, farfar och farmor.

Vist är hon söt i sin nya tröja som vi fyndade i går på HM för 30kr


Det är roligt när mamma tar kort

Morgon i Västerås

De små liven höll på till halv tio när jag gav upp och gick och la mig tillsammans med dom så att det äntligen skulle bli lite lugn! Och efter mycket om och med så somnade faktiskt båda buskottarna.
I dag kommer hela familjen hit för att fira att Olli fyllt år.
Det kommer bjudas på tjälknöl och potatisgrattäng, gotti gott gott.
Nu ska jag och den stora killen ut och leka på bakgården.

Kvällning

Här i västerås är det kvällsning för barnen dom är båda vakna och håller på och leker inne i sovrummet.. att ha alla sovandes i samma rum är ju inte helt optimalt men men som tur vad är det ju inte förjämnan. Micke är iväg till sin bror och jag är kvar med svärföräldrarna. Hoppas ni har en trevlig lördagskväll fredagskväll.

Tacksamhet

Jag vill bara säga till alla mina underbara vänner som fins här för mig och stöttar mig på alla sätt och vis.
Jag är så oerhört tacksam och även om jag är dålig på att höra av mig och ses så finns ni i mitt hjärta.
Jag är nog världens sämsta på att höra av mig men det är sån jag är och ni har nog lärt er det vid det här laget.

Nu far vi snart

God morgon nu har vi hunnit vakna och fått på oss kläder så det är bara packa väskan och slänga soporna som återstår. Det ska bli riktigt skönt att komma hemifrån ett par dagar. Fly ett litet tag och få vila upp sig lite gran.

Albin och Micke matade fåglarna i somras.

Fullt upp

I dag har det varit en hel del att stå i roligt och mindre rogivande. Dagen började ju med att vi vart sena till dagis inte så roligt att vara sen för tredje dagen i rad. Men är man dum nog att ha blivit tidsoptimist på äldre dagar så får jag väll stå mitt kast.
När jag kom hem efter att ha lämnat Albin så vart det att direkt sätta sig vid datorn för att göra färdigt det allra sista ifrån helgens Barn och kompani mässa. När det äntligen var färdigt för man tröttnar ganska snart på ett sådant monotomt arbete så skulle jag och Ella in till stan för att göra stan osäker.
Först ut var unga föräldrar ch barn i norrköping där det blev brödbak och surdegs sättning. så för andra gången i mitt liv så ska jag försöka få en surdeg att överleva och hur det går återstår att se.
näst på listan stod systembolaget för att handla lite gott inför helgen.
Det är alltid roligt att åka in till stan jag träffar alltid på en massa underbara människor!

Nu ska jag och min hubbie äta pizza och dricka corona en härlig torsdag kväll den får agera fredag för i morgon så ska vi åka till västerås för att fira svärfar.

Åh jag älskar den här bilden <3

Evas underkläder

"Jag tävlar om ett valfritt plagg värde 300:- ifrån Evasunderkläder.se hos Sanna"

 

Ja det skulle väll inte sitta fel :)

Morgonkaos

Jag tror att dom nya pillerna funkar för bra, om tre minuter så ska vi vara på dagis. Jag hatar att komma sent men numera så är jag sen och måste kasta på mig de sista kläderna och packa väskan i all hast. Vi får väll se hur sena vi blir när Albin inte vill hjälpa till heller! Åh vad jag älskar morrgon kaos!

Höstmys

Att hösten är här det märks i köket! Det lagas rotfruktsgtyta till ella  och det nya äppelmoset står och puttrar. Jag har en hel att göra önske lista med saker som jag vill göra i köket inkokta päron inlagda, rödbetor det är bara några av sakerna jag vill underhålla mig med till långt in på småtimmarna!



Jag fick för en tid sen välldigt mycket päron av min mor och far och har inte riktigt listat ut just var jag vill göra med alla. Någon som har något tips?

våfflor och blåbärssylt

I går slog vi på riktigt stort och fixade efterätt nämligen våfflor, med nygjord blåbässylt.

100 gram smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
5 dl mjölk
Till alla som går och köper färdiga påsar med mix det är inte svårare att göra våfflor än att göra pankakor.  Gör smeten själv och skippa dom frystorkade produkterna!




ni får ursäkta kvaliten på korten men min kamera har inte varit den samma sen Albin undersökte om den kunde ta kort under vattnet

Äntligen fick jag sova!

Gud så otroligt skönt i natt har jag verkligen sovit! inte bara legat och blundat som det brukar bli utan jag har sovit som en gud!
Jag har äntligen plockat ut mina nya sömnpiller Propavan som jag ska använda i en vecka för att komma i fas med min sömn.

Beslut

Varför ska det vara så svårt att bestämma sig vad för arbete jag vill ha? Är det för att jag inte vet vad det fins för jobb att få eller är det för att jag helt enkelt har för mycket att välja bland. Jag tycker att jag hela tiden virrar fram och tillbaka i mina tankar om vad jag vill få ut utav framtiden, när jag väl har bestämt mig så kommer jag på något annat.
Jag vet att en bidragande faktor till att jag velar är att jag vill komma ut i arbete så fort som jag bara kan. Jag är trött på att gå hemma jag är trött på att känna mig som en parasit som lever på de andra i samhället som faktiskt har ett jobb och tjänar sina egna pengar.
Jag har känt med den här helgen att det verkligen har varit roligt och något som passar mig men inte kan jag fara runt på mässa hela tiden.
Jag hoppas att någon av de kontakter som jag fick under helgen kanske leder mig till svaret på min ändlösa fråga.

Loppi

som sagt var så har jag haft en fullspäckad helg med Loppi på Barn och kompani mässan i Linköping jag känner mig helt slut, men än är det jobb som återstår. Jag måste nämnligen sitta och skriva in alla lappar som vi fick in i helgen!

Synd att helgen tog slut så snabbt.

Barn och kompani

I dag har varit en fullspäckad dag, jag har nämnligen jobbat på Barn och kompani mässan som pågår just nu i linköping.

Jag viste inte om mässan förens sent i går kväll när en kompis berättade att kom akut behövde mer folk att hjälpatill.

Jag stod och delade ut dagispåsar från loppi.se. Gud vad kul jag har haft helt otroligt. Det  har inte bara varit skönt att få ett avbrott i vardagen utan att faktiskt bidra med något till kassan kändes riktigt befriande vi har nämnligen haft det riktigt thigt med pengar på sista tiden och vist så bidrar jag med pengar men jag får bara 180kr om dagen och det är ju inte mycket att hänga i granen.

Jag ser verkligen fram imot i morgon för då ska jag vara chef. Vi får väll se hur det går.

Spontan operation och experiment

Vart ett besök hos läkaren i dag för att kolla hur det går med mina piller, det flyter på riktigt bra förutom rastlösheten och att jag har svårt att varva ner. Så nu har jag fått nya sömnpiller som jag får plocka ut nästa vecka när pengarna kommer. Det blev även en liten spontan "operation" som han så fint kallade det för att ta bort en hudförändring (eller om man ska vara helt ärlig en vårta som kom när jag var gravid med Albin).
Nu har vi bott här i skärblacka i två månader och under den tiden har jag hunnit betala 800kr för sjukvård så snart har jag högkostnads skydd i ett år.

Just nu är Micke och Albin ute för att plocka kottar,stenar och annat bråte för dom ska utföra lite experiment och se vilka saker det är som flyter. På dagis så håller dom nämligen på att experimentera med olika element förra veckan var det luft nu är det vatten och Micke som tycker sånt där med vetenskap är riktigt intressant spinner vidare på iden.

Beställa mössor

Om ni vill beställa mössor eller något annat av mig så maila mig på [email protected]

Nya mössan

Storebror har fått en ny mössa att visa upp sig i.
Han var så glad över sin nya fina mössa, när vi kom till dagis så vägrade han ta den av sig och dom skulle vist fotografera sig vilket jag totalt hade missat. Jag som ville sy en ny tröja som han kunde ha på sig då, men så blev det inte. Saker blir inte alltid som man vill men men det är väll inte hela världen han är så söt som han är och det duger för mig.

Mitt pysselskåp

Före

 

Ni vet dom där tusen miljoner med saker som man inte riktigt vet vart dom ska vara eller dom man inte hade riktgt tid att lägga på sin riktiga plats hade byggt bo i mitt pysselskåp. Så i går kväll fick Albin och jag för oss att rensa.När vi nästan var färdiga så lyckades jag få hela överdelen att välta! Som tur var så var ju inte Albin med just då men ett par av mina favorit burkar gick sönder. Jag fick det åtminstone helt rensat.

Efter

Tillökning

I dag har jag fått lite påfylning i mitt tygföråd.

Jag har fått lite bestälningar på mössor nu till hösten.

Om ni vill beställa något så maila mig gärna [email protected]

Ett mystiskt ljud

När jag stod i köket och skalade äpplen så började jag höra ett gnisslande ljud och jag förstod ärligt talat inte vad som kunde ge upphov till det anorlunda ljudet.
på hallgolvet satt nämnligen den minsta äppeltjuv jag sett.

Något säger mig att det snart inte kommer finnas något stopp på henne.

Storbesök

Vi har haft mycket besök nu i helgen och först ur var mina föräldrar, det är alltid skönt att se barnen tillsamans med mormor, morfar och moster Siri så klart.

Det brukar kännas väldigt spännt när man ska bjuda över fammiljen för vi har våra små duster bakom oss, men just den här gången så var det inte alls som det brukar utan allt var avslappnat och just så som det ska vara.

Barnen fick en varsin tjocktröja och Micke och jag fick en jätte fin blomma.

 

Tack så mycket mor och far för en trevlig kväll!

 

 

I dag så var det dags för nästa familj att besöka oss (eller snarare barnen) nämligen Västeråsarna.

Även här bjöds det på presenter Albin fick ett par filmer och vi fick deras gamla surroundsystem vilket inte är helt fel så sen ska det skruvas upp högtalare!

Ella som hade svårt att sitta still.

Morgon mys

Vi har fått till ökning över natten nämnligen Albins bästa kompis.
Vad enkelt det var att ha ett extra barn alla tre barnen leker riktigt bra skönt när man slipper ta hand om en som vill titta på bolibompa och en annan som kryper iväg och ska pilla på internet eller något annat spännande.
Just nu så sitter alla tre inne i Albins rum och leker och pratar <3

Jag tänker nog passa på att göra en kopp te och ta fram en bok

Välkomnar hösten.

Här hemma så doftar det äpple och kanel, vi har nämligen torkat äpplen i natt så ska Albin och jag ha det i muslin vi ska göra!
Vi håller på att välkomna hösten för fullt härom dagen var vi ute i skogen och plockade fallna löv som vi sedan limmade fast på på papper och lät fantasin flöda vilt.
Dom ligger just nu på tork men ska snart hängas upp på väggen någonstans.

Röksvamparna var roliga

Ella sju månader

I dag är det ingen vanlig dag för lilla Ella har blivit sju månader i dag. Och dagen till ära så var hon dunderförkyld och med rinnande ögon.

Det är svårt att faktiskt förstå att hon kan så mycket och har blivit så stor. För Ella kryper, sätter och ställer sig.

Är det inte typiskt

När man äntligen har tillfälle till att sova ut så vaknar man pigg som en nötkärna med myror i benen.
Det händer i alla fall mig väldigt ofta. Och dom dagarna man inte har kan sova lite längre på morgonen så måste man släpa sig upp ur sängen.

Nu ger jag snart upp

Nej nu är jag så jäkla trött på den här sk*ten. Har försökt mig på att ändra om i designen på bloggen men hur mycket jag än koncentrerar mig så blir jag bara mer och mer förvirrad.
Det kan ju inte bara vara jag som inte fattar ett skvatt av vad alla koder är bra för osv.
Om någon känner sig manad att hjälpa mig med designen så varsågod!

Play doh recept

Här har ni receptet hoppas att ni lyckas!

Glöm inte bort att det inte är raketforskning det gör inget om det kommer för mycket mjöl eller för lite vatten gör degen till den konsistens som ni själva önskar.

 

 

kvälls bilder

Här hemma har det bakats play doh på morgonen, det var ju planerat att göra det i går men när vi kom hem ifrån affären och lekparken som vi stannade vid så var klockan redan sju. Alldeles för sent för att börja baka så det blev en kvälls macka i soffan framför tv:n.






Roligt när man faktiskt kommer ihåg att använda kameran.
RSS 2.0