Snart affären

Nu börjar det att bli dags att knata ner till affären vi ska nämnligen köpa hem lite Alun och karamellfärg till våran playdoh tillverkning som ska ske nu på efftermiddagen.
Det var länge sedan Albin och jag pysslade till sammans nu så det ska bli riktigt roligt.

Ugglor på tapeten


Det går inte att undgå att ugglorna är poppulära just nu fins ugglor för både stora och små. Om jag själv fick välja så skulle jag plocka med mig varenda hem. Men det är nog inte något Micke skulle uppskatta.



Vist är dom fina

Full fart

Fullt ös dag ut och dag in, fram och till baka, ut och in.
Fullt upp med alla möjliga aktiviteter i går var det BVC med Ella i dag var det Timjan och i morgon blir det Unga föräldrar och barn i norrköping.

Ska aman börja med hur det gick med Ella på BVC det var ju dags för läkarbesök inga anmärkningar alls utan hon växte på och vist är det en liten klump vi har hemma nu väger hon hela 9265 och är 70 lång

Just nu är vi nyss hemkomna ifrån Timjan där vi var på vår allra första grupp jag gick däe med Albin när han var liten och känns jättebra att vara där igen.

Nu roppar Ellas ljuva skrik efter mig så det är nog bäst att jag rör mig.

Hemma igen

Nu är vi hemma i norrköping igen kom hem i går kväll för att Micke vart tvungen och jobba lite synd eftersom vi alla hadde hoppats på att få stanna lite längre men man kan ju inte alltid styra över allt som händer.

När vi är i västerås så sover vi alla i Mickes gammla rum och när Ella vaknade på natten och grät gick Albin upp och la ner en my litle pony till henne och gick därefter rakavägen la sig i sängen och sov. Mitt mamma hjärta smälter när man har en så fin son som han :D

Födelsedagsfirande

I dag har fammiljen stolpskott åkt till Västerås för att fira att Svärmor och svåger fyller år. God mat och gott sällskap bjuds det på i dag och även något att fylla glasen med.

Härligt med miljöombyte även om det är bara för ett par dagar så ger det otroligt mycket, bara att se barnen överlyckliga för att få vara nära farmor och farfar.

De två alternativen

Just nu så ligger båda barnen och sover och micke är fortfarande på jobbet.
Vad ska man hitta på?

Alternativ nr 1:
Poppa poppcorn sätta sig i soffan och titta på film(en som Micke inte vanligtvis vill se) och bara mysa hela kvällen lång.

Alternativ nr 2:
Sätta på musik ganska ljudligt i högtalarna och sätta igång och städa.


Alternativ ett är lite latare men samtidigt så är det riktigt roligt att städa bara man kommer igång

Shopping i klara färger

Nya kläder till Ella blev det när jag ändå var på stan jag älskar barnkläderna från Lindex färgstarka och barnvänliga!

Mumms

Jag har för rörsta gången gjort musli vilket blev en riktigt positiv sak mycket lätt att göra tog inte allt för lång tid och blev riktigt gott!

 

Tredje piller dagen

I dag är dag tre med mina anti depp piller och faktum är att jag rredan känner skilnad riktigt stor skilnad. Jag ar numera jätte svårt att sitta still utan att pilla med någonting, jag har fått tvångstankar inga stora som stör men dom finns ändå där och spökar lite gran. Men jag mår mycket bättre!
Riktigt skönt att känna av en förbättring på allting tilloch med min skaparglädje börjar komma tillbaka ska snart sätta mig och göra några snuttisar blandannat en till min kära granne.

Morgon bekymmer

Förr vaknade Albin mellan kl 06:00 och 07:00 väldigt sällan vid det senare klockslaget och beslöt sig att smyga till köket och göra lite frukost han bröt upp obrutna förpackningar av falukorv, han knäckte ägg i kaffebryggaren och tog burken med modersmjölksersättning och började sleva i sig. Jätte roligt tyckte vi självklart att det var att nästintill bli ätna ur huset bara för att han inte kom till oss först. Det är ju inte så att vi inge gav honom någon mat, kanske inte just modersmjölksersättning och rå falukorv men kanske fil och flingor och en god macka på det. Han väckte ALDRIG oss
men nu på senare tid har vi löst morgon rutinen genom att vi gör i ordning frukost till honom på morgonen och sen ställer vi in bolibompa kanalen på tv:n innan vi går och lägger oss.
Och tro det eller ej det har funkat ganska bra åtminstone på morgnarna?
Han kan smyga ut under vilken tid på dagen som helst och glufsa i sig i från kylen och ta precis vad han vill.  Vi tar alltid bort det han olovligt fått i sin ägo och låta honom få det han vill ha när han frågar mestadels för att få honom att inse att det är ok att fråga!


Om det är någon har / haft samma problem som vi?



Nu är det dags för tvätten och sedan den allt för långa promenaden bort till centrum för att ta ut medicinen jag fick i går.

Nam Nam

 

Det har varit en hel del depp inlägg på sistone men för att bryta den trenden så bjuder jag på dagens recept.

Schalottenlök strimlad
grytbitar (tärnad skinkstek= Gott och billigt)
Currypasta röd
en liten skvätt soya

 

Fräs löken i lite olja
i med köttet
och currypastan
stek en stund tills det har fått bra färg
häll i LITE soya
Stek tills köttet är färdigt

 

Servera med Ris och lite sallad

 

Snabbt enkelt och supergott!
om ni provar receptet säg gärna vad ni tyckte!

Rädslor som förrvärrar

Snart ska jag i väg till vårdcentralen, jag ska nämligen få recept på någon form av antidepressiva vilket känns som ett steg i rätt riktning. Jag har länge varit rädd för att söka vård speciellt efter det att Albin kom till världen. Jag har hela tiden varit livrädd att alla ska se mig som ett psyk som inte ska ha barn och att då soc ska lägga sig i och ta dom i från mig. Ella har ju en pappa men inte Albin vad skulle då hända med min lilla skatt. Den rädslan jag haft är den värsta känslan jag någonsin haft att varje gång man har mått riktigt dåligt och fått upp tanken på att söka hjälp då vara livrädd för att man inte skulle ha några barn kvar dagen därpå. Det i sin tur har ju lätt till att jag då har mått ännu sämre och haft ännu värre ångest över att jag har mått dåligt.

Men nu är ju som tur var fallet inte så att bara för att man mår dåligt så tar dom inte ens barn utan dom försöker med åtgärder i hemmet så som en stödperson eller något annat och att det är den absolut sista utvägen att omhänderta barnen om det är så att dom far illa utav det.

Någonstans inom mig finns rädslan fortfarande kvar att dom kommer att ta mina barn, men känslan att om jag inte gör något så kommer jag absolut inte kunna finnas där för dom är mycket mycket starkare.


Denna lilla bjässe var vi barnvakt åt förra helgen och han fick följa med mig ut i skogen där han skenade fram och tillbaka utan att tröttas ut

Diss

Är det inte typiskt att dom få dagarna man äntligen får sovmorgon så kan man inte sova. Just nu ligger jag i sängen och försöker att ta det lungt men igentligen så vill jag upp och städa. Det känns jätte konstigt att det man i vanliga fall vill inte alls lockar när man äntligen är där. Jag skulle mer än gärna gå upp och städa toaletten som Albin fick för sig att hålla ner tre toarullar i.

Soffmys

Just nu sitter jag och myser i soffan tillsammans med barnen och kollar på tv innan sängen. Bloggar på mobilen jag vart tvungen att pröva

I går var en stor dag

Gårdagen bjöd på en hel del Ella fyllde 6månader tänk att tiden går så fort känns som att jag inte hinner med att uppfatta allt som händer inte för att jag gjorde det när Albin var liten, men det känns på ett helt annat sätt möjligtvis för att allt är så annorlunda nu mot då. Förr hadde jag bara Albin att ta hand om nu är det två personer till.
Ella inte ens ett dyngn gammal tillsammans med min lillasyster siri.


Ella i slutet av juli.


Jag sa ju itdigare att det hände två saker i går Albin började faktiskt dagis i går det gick hur bra som helst han tittade knapt åt mitt håll. Och i dag var det samma sak så jag och Ella fick traska hemåt en timma Albin ledigt och Ella ligger och sover. Skönt!

Natt tankar

Finns det något finare än att få ha sitt barn somnande i sin famn? Albin vaknade i natt och olyckan var framme han hadde lyckats kissa igenom blöjan. Alldeles nyvaken förvirrad och trött stod han och skaka under tiden jag duschade av honom och bäddade rent åt honom. Så jag lade mej bredvid honom i sängen och försökte trösta honom med lite prat och lite klappande han skulle ligga på min arm vilket han i vanliga fall vägrar, han är ju så livlig hela tiden så att få honom att sitta still i en minut det går inte. Där vi låg tysta och mös i mörkret så säger han från ingenstans jag älskar dig mycket mamma, något som han ofta gör men bara om man säger det först. Hela jag värmdes upp och fylldes av lycka och innan jag ens han säga jag älskar dig tillbaka så låg han där på min arm och snarkade.

En känsla jag ofta får när något utav barnen vaknar är: Nej f*n jag ville ju vara själv och ta det lugnt.
Det kanske inte är så konstigt heller med tanke på hur trött jag är hela tiden och hur lite tid man faktiskt har att lägga på mig själv och när man även har en sambo som faktiskt också behöver lite kärlek så finns det ännu mindre tid.
Just nu är jag själv med barnen eftersom att Micke är iväg på jobb, då får jag mer tid att lägga på mig själv och därmed faktiskt mer energi till barnen.

Det vart ett väldigt mycket längre inlägg än vad jag hade tänkt mig att skriva klockan är mycket och det lär bli en tidig morgon för mig så jag borde egentligen ligga i sängen och sova vid det här laget så god natt och adjö!

Elakartade Egobilder

Jag satt och kollade igenom alla mappar med foton på datorn och försökte hitta en snygg bild på mig vill ni se vad jag hittade? 



Jag blir inte bra på bild!

Det känns som jag är den enda som inte lyckas få ett enda bra kort!
Några tipps för att få till valp ögonen?

Måste tillägga att detta var ett urval av dom lite bättre korten i datorn på mig!


RSS 2.0