min egna lilla mini hitler

Här hemma finns det en persson som tror sig bestämma allt!

Han styr och ställer domderar och skäller ut så fort man gör något som inte faller honom i smaken. Han har sådan auktoritet i sin röst att jag har svårt att inte lyda honom när han är uppe i sina dikterings upptåg.

 

Någon som råkat ut för samma problem?

kreativitet

Nu var det länge sedan jag satt och sydde. Och det är väldigt synd med tanke på att jag blev riktigt nöjd med min senaste kreation.

Tyvärr så var det nog inte världens finaste bild jag fick men den får duga sålänge.

Ikväll skadet sättas och sy´s snuttefiltaroch något utav detta spännande tyg som jag hittade på myrorna för ett tag sedan.

Hemmagjord barnmat i smakportioner

Jag berättade ju i inlägget innan att jag gjorde hemmagjord barnmat. Jag är lite anti buskmat även om det är ekologiskt och inte några tillsatser så har jag ändå svårt att tro att det verkligen är någon bra mat, därför gör jag oftast min egen, det är inte direkt svårt eller tidskrävande.

Albin åt detta tills han började äta varje mål tillsamans med mig helt enkelt genialiskt bara att ta en portionsbit morot, ärtor eller vad du nu tar


Du behöver:
-potatispress /matberedare eller stavmixer
-valfri grönsak eller frukt
-kastrull och vatten
-isformar

Gör så här:
-skala och skärupp grönsakerna
-koka
-Mixa
-häll upp i is formar och lägg dom i frysen över nattenFöre


Efter

Att lära sig att äta mat

Äntligen är det dags för lilla Ella att börja äta mat!! Jag är dock tio dagar förtidig men det struntar jag i. Här hemma har det inhandlats smörågs rån, lagats barnmat och provsmakats.

Och jag tror inte riktigt hon har begripit sig på vad det är som gennes galna mamma stoppar in i munnen på henne.


Midsommar

Ja så har det varit midsommar igen då denna midsommar firades ute på landet men god mat, hökärra, dans runt midsommar stången, ponnyridning och mycket mycket mer.
'


'Så vi har shaft en riktigt trevlig midsommar.
Hur var eran midsommar?

Snart hemresa!

Snart dags att fara hem efter  ett par jätte trevliga dagar i västerås så är det nu dags för oss att fara hem till vardagen och sätta igång med allt som ska göras. Men innan det är dags att fara så ska vi åka in till västerås centrum en sväng. Det ska bli så skönt att komma hem!

Med oss i bilen kommer vi ha något som vi inte brukar ha med oss hem nämligen två cycklar! Det är verkligen något jag har saknat!

Nu är det en iten man som drar i mig och vill att jag ska dansa så det är väll bäst att göra som han säger.

Att tala med barn

Denna dag kunde inte börja så mycket bättre! Jag blev väckt av en pigg och glad albin som ville komma och mysas med mig. Vi låg i säkert en timma och bara mös, pratade och sjöng.
En sak man ofta gör är att prata över huvudet på barnen man glömer helt av att barn utväcklas och själva kan prata och förstå vad man menar. Det är ju en väldigt lång period som barn inte kan prata och inte förstår, sen när talet väl kommer så har man svårt att vänja sig vid att prata med sina barn. Det går bara på ren automatik och det är något jag själv har glömde bort i början, men tillvaron har blivit så mycket bättre sen jag insåg vad jag höll på med.
Det går alldeles för fort när barn börjar prata det känns nästan som en dam som brister, på bara några månader så finns där en hel reportoar av ord och varje dag kommer det nya. Det är en underbar tid som är värld att ta vara på!

Esska Smart först en flipp sen en flopp

Jag köppte i förra veckan en Esska smart diflaska Jag fullkomligt älskade den men upptäckte efter tre dagar att texten försvann med mått enheterna!! Hur kommer ett företag på inden att sälja flaskor där mått enheterna försvinner redan efter några dagars avnändning?
Jag blev så besviken att jag nu har skrivit ett mail till företaget och klagat samt bett om kompensation.
För jag köper inte en flaska som bara kan användas i några dagar för 70kr!!! 
I övrigt är flaskan helt underbart! Men passa er sålänge de inte ändrar texten

To-do

Jag är en ganska rörig person som sällan har ordning på det jag ska göra och glömmer väldigt sällan saker och ting. Däremot försöker jag ibland att ta tag i mig själv och försöka ett tag att vara duktig och ordningsam genom att göra to do listor, med olika bra resultat.
så nu får jag väll kanske göra ett nytt försök att reda ut min oreda i allt kaos!Dop:

-skicka inbjudningar
- Brodera in Albins och Ellas namn på dopklänningen
-Lista ut vad man ska bjuda på för fika
-Handla dekorationer mm
-Baka så klart

Gammla lägenheten:

-Tapetsera om Albins rum
-Packa ner allt i kartonger
-Besiktiga lägenheten
-Flytt städa
-Rensa ut alla skåp och lådor och slänga det mesta
-Rensa källaren (som är så full att man inte kommer in)
-fixa barnvakt till flytten samt så att vi kanske kan få packa lite ifred

Nya lägenheten:

-Flytta abonemang
-Adressändra
-Packa upp
-Måla om hallen


Detta är då bara lite av det som behöver göras!

Glömde en sak

Ja vi åkte till västerås över helgenbäst att passa på innan alvaret med flytten sätter igång på alvar!

För en ljusare framtid!

Just nu är det välldigt mycket på gång nästan lite för mycket. Flyttrensning i både lägenhet och källare, dop och heltids jobb till micke. Hur ska vi hinna med allt? Känns som att det är riktigt mycket som händer nu på bara två och en halv månad. Men jag ser fram emot morgondagen mycket mer än vad jag har gjort på väldigt länge!

För just nu ser framtiden ljus ut!

Dock så känns det som om bloggen och mitt syende har fått komma lite i skymundan, hoppas verkligen att det blir lite bättre efter dopet, då är det inte lika mycket att stå i!

Det går bra nu


Våran nya lägenhet fy vad jag länktar jag vill flytta in nu inte om två och en halv månad nu!!! I bland så känner jag mig som ett barn på julafton, eller kanske tillochmed snäppet värre! Jaglänktar till att få diskmaskin och tvätt maskin jag längtar efter att se polisbilar som kör förbi minst tre gånger per dag, jag länktar till att vakna i ett sovrum inte vardagsrum! Jag länktar till att på riktigt få göra lägenheten till min! Vi har inte riktigt haft den ekonomin till att ändra lägenheten så att den passar oss men nu när micke fått heltidsjobb (ska skriva på papper på tisdag). Livet går helt klart frammåt nu!

Total lycka!

I dag har det jag sålänge gått och väntat på skätt! Äntligen har vi fått en lägenhet! kontraktet är påskrivet och klart! Den örsta september så flyttar jag äntligen ifrån den lägenhet som igentligen var tänkt som en nödlösning i från början! Friheten är enorm! Jag kan faktiskt inteförstå att vi ska flytta jag som hadde gett upp hoppet helt!

Att vara sjäv

Vilken underbar dag vi har haft hitils fint väder och två glada barn kan det bli mycket bättre?
Det är faktiskt riktgt skönt att få spendera ite tid själv med barnen och lite tid ifrån sambon.

Denna fina förmiddag har vi varit till panduro och införskaffat pärlor och pärlplator till Albin, han är så full av liv och orkar intesitta still längre stuner så jag frundeade på om det verkligen skule funka, det gick riktg bra. Så bra att jag tänker försöka sätta mig lite varje dag tillsamans med honom och pärla. Albin är och har varit väldgt länge nu i en fas där det absolut inte går att sitta still.
Albin var själklart visa upp sin fina bamse mössa så klart!

en pärla


Dena pärla har jag gått och sneglat på länge och äntligen är den min! Eller ja Ellas så klart.

Blev riktigt glad när jag såg att Dom hade 20% på Lindex barnsortiment så skynda på att fynda!

 

Det blevn hel del annan shopping med under dagen klädr till Albin att ha på dopet och en fin sommarklänning till Ella som jag tänkte att hon skulle ha efter gudstjänsten

 

Denna fina kläning kickade jag hem ifrån HM som jag täkte ha på mig till dopet.

Överaskning

Igår när vi var ute på lite äreden så fick jag inte följa ed micke på systembolaget eller coop och jag fick inte ens titta im i köket!!
När jag äntligen fick koma in så hadde han gjort lövbiff beasås och pomes rktigt gott och lite romantiskt faktiskt.
Min karl är så underbar en sån överaskning gjorde mig så glad att jag ska ge honom sovmorgon.

Minnen

Vi var ju på lägenhetsvisning i går det var en fin lägenhet med helt nytt badrum i ett lungt område en bit utanför norrköping. Allt är helt perfekt med lägenheten förutom en sak den ligger ca tio minuter ifrån den nya lägenheten. Jag har inte träffat R på tre år och han har aldrig träffat Albin. Så jag vet inte riktigt om jag vill bo där. Det kommer starta en sådan konflikt om jag flyttar dit.
Allt i mitt huvud är världens röra och massor gamla minnen har dykit upp sånna som jag har kämpat iflera år för att glöma! Fy fy fy!

Lägenhetsvisning

Äntligen hemkommna från en lång och väldigt trevlig besök hos mickes föräldrar i västerås så är vi äntligen hemma i norrpan! Fy för denna lilla trånga lägenhet! 73kvm två rumm och kök och inte någon bra planlösning! Jag hoppas att vi hoppas att vi snart får en lägenhet!

goa gubbar

Just nu sitter jag i datorstolen och vaggar fram och tillbaka så att den lilla princessan som ligger på min arm inte ska vakna. mycket har hänt på ett par dagar hon har skrattat förförsta gången i vaket tillstånd pluss att hon har fyllt tre månader helt otroligt att tre månader redan har passerat!Och i dag var inte en  vanlig dag det heller utan nationaldagen woho!! som firades med glass och jordgubbar

Seg dag

Idag är en dag när man inte göra ett skit jag har ingen energi till något! Men bullbak har vi haft! Sen sten dog jag på gräsmattan och sov i säkert en timme mitt i solen så det ska bli intressant att se hur röd jag blir av det lilla misstaget! Barnen har båda energi som alldrig förr till mintt förtret! hadde varit trevligt med lika sega barn som en själv.

Dagens planer

Nu när jag är iväg och inte har min bästavänn (symaskinen) i närheten så har kameran blivit min bästa vänn har jag inte något kreativt att leka med så blir jag nästintill galen!

Nu ligger båda barnen och sussar sött jag ska klippa gräs, hänga tvätt, plocka ur diskmaskinen och ställa upp polen innan Albin vaknar för då är det dags att bära iväg mot björnön och både fiska och bada.

Våran dag!

Här har ni våran dag i bilder Vi har haft en helt under bar dag med en fiske tur och en massa annat bus

Västerås igen


Nu är vi faktiskt framme i västerås igen! Här ska vi stanna till på söndag, det ka bli skönt att vara lite på landet även om jag saknar min symaskin!

Blöjförvaring


Det här är underbar blöjförvaring på hög nivå! Jag älskar verkligen det här sättet att förvara blöjorna istället för att ha dom  riktigt fula blöjpåsara framme.


Vad har ni för blöjförvaring hemma? Trivs ni med den och har ni några tipps för att hålla det fint runt skötbordet?

RSS 2.0