Teknik tankar

Vad handikappad man blir utan tilgång till dator, jag brukar sitta några timmar om dagen vid datorn i och skriva och läsa mina favorit bloggar. Vilket nästan har blivit helt omöjligt när man bara har en någorlunda omordärn telefon att sitta vid. Just nu så sitter jag på mickes telefon som är lite snabbare än min han har nämnligen en iPhone.
Det känns som om jag missar allt vad som händer utanför.
Dagen har däremot bjudit på lite syning som jag altänkte visa de när det är färdigt, det är en hemmagjord julklapp till Ella. Det bästa av allt är att den inte har kostat mig mer än tio kronor att göra då jag hade stuvningar till allt och återvunnet material.
Det har även blivit en del räkningar betalda i dag som får plånboken riktigt mager.
Vad har ni fyllt eran onsdag med?

R.I.P. Min kära

Då så var det över den kärleken mellan oss är borta,gnistan har slocknat och du är nu bara i vägen. Tiden vi hade tillsammans är slut, men jag kommer aldrig att glömma alla sömnlösa timmar du har hållit mig sällskap nu är det dags för en ny era och nu ska en annan ta da din plats och du kommer att glömmas bort.
Men tack för den tiden som vi har haft tillsammans.
R.I.P. Käraste dator laddare jag hoppas att du har haft det bra under den tiden du har fått finnas hoss oss.
I morgon så far vi iväg för att köpa en ersättare för den bortgångne laddaren.

Nu är Micke äntligen hemma

God morgon, här hemma är vi fortfarande snoriga och sjuka. Albin som har hållit sig frisk så han fick gå till dagis.
Riktigt skönt att få ta det lunch och skönt så att han får leka av sig.
Micke är äntligen hemma men det hjälper inte så mycket eftersom att han inte har sovit på ett dygn. Men det vart ganska många timmar och ob i går kväll vilket inte sitter så fel.

Dissad för Oslo

Min kära sambo ringde för en timma sedan och sa att han skulle upp till Oslo på jobb så han kommer hem till i morgon bitti. Min dag blir ju bara bättre och bättre, Ella har nämligen också blivit sjuk.
Underbart eller hur. Jag kan fortfarande inte hitta nyckeln till förrådet så ingen adventsljusstake har kommit fram heller.
Snart ska jag ställa mig och göra pannkakor för det är ju självklart det ända som storebror vill ha.

Gnäll och julstämning

Det känns som det har varit välldigt mycket negativa ord här på sista tiden, och det känns ju inte så bra. Men det är väll så det är ibland är livet underbart och i bland är det mindre bra.
Jag ska försöka ta mig i skinnet i dag och se till att vi får någon julstämning här hemma, det får bli tända ljus och glögg och pepparkakorna Albin och jag bakade i går. Jag ska även pyssla en väldans massa i dag

Nu ska vi göra en ordentlig frukost med vörtbröd, sen ska det göras tomtegröt och julskinka som vi råkade komma hem med ifrån affären i förrgår.

Första advent

Det här har varit en total skit dag, Jag har spränghuvudvärk och mår verkligen piss. Jag har knappt orkat att göra någonting men saker och ting måste ju göras. Det är stunder som denna som jag lider med min mor och Thomas för allt dom har gjort för en under alla dessa år. För att resa sig ur soffan eller sängen och börja laga mat när man själv är illamående eller städar upp glaset som Albin "råkade" tappa ett glas fullt med vatten i golvet så att det gick sönder.
Men snart kommer Micke hem! Han ska få ta hand om alla hushålls sysslor, ska få honom att leta reda på nyckeln till förrådet
BB för där är alla våra julsaker inlåsta.
Det har inte bara varit synd om mig jag har faktiskt tagit mig i kragen och satt upp julgardiner och planterat om lite blommor. Vi har även äntligen gjort pepparkakor av vår fina deg.

Bilden är ifrån igår Albin fick pepparkaka av tomten.

Vinnarna är dragna!

Vinnarna av en mössa ifrån Lilla Fågel är dragna med hjälp utav slump.nu och de lyckliga är:
Saga - utan blogg
Emely Tuväng
Sanna
Grattis alla vinnare

Förlåt

Förlåt för att jag inte har dragit några vinnare ännu men vi kom hem sent i går efter handligen så totaldäckade vi båda två i soffan. Varan älskade datorladdare har det blivit glapp i så att den nästan inte har att använda och så fort som datorn är färdig så ska jag dra de tre lyckliga vinnarna

Ledig lördagsmorgon

I dag är det lördag enda dagen som min kära sambo med 100% säkerhet är ledig. Det har varit mycket du "kanske kommer att behöva jobba" och "du kanske är ledig men ställ in dig på att jobba ringer vi inte, är du ledig." Underbart att inte veta om man kan planera någonting för sig själv på dagen för man planerar ju för att vara själv med barnen eller inte. Men i dag är han som sagt med 100% säkerhet ledig, så vi ska passa på att åka in till stan och handla. Och springa på seckondhand affärer<3 jag ska även tvinga honom att åka till panduro.





Bilder ifrån i går kväll Albin skulle vara pepparkaks gubbe och vägrade att ta det av sig när han skulle sova.

Ella bus

Ella bus

Pepparkaksdegen klar

Det fick bli en halv sats pepparkaksdeg för jag hade inte tillräckligt med mjöl kvar. Nu ska den ligga och sova i ett dygn så vid ett tiden i morgon så ska här bakas pepparkakor.

Så fort törnrosa har vaknat så ska vi gå till affären och köpa hem lite mer till julbaket.

Ella på upptäcksfärd i köket

Paus i städningen

Jag var tvungen att ta en paus i stadandet av köket för att visa er dessa underbara bilder på Ella är hon inte söt så säg?

 

Jag har komit på att jag är jätte dålig på att ploka undan efter mina pyssel så jag har kommit på ett bra sätt för att jämna ut det hela på jag städar nämnligen ALLTID innan jag ska börja med något innan matlagning och innan pyssel. Om jag ska baka så städar jag inte bara diskbänken utan även resten av köket, känns alltid mycket skönare att börja med något i ett nystädat kök

Äntligen fredag!

God morgon kära vänner! Nu är det äntligen fredag och bara två dagar kvar till första advent och här ska det börjas lite smått och självklart så blir det lite julbak. Vi har inte riktigt bestämt oss men lussebullar blir det inte riktigt ännu, jag anstränger mig för att inte göra slut på allt det roliga inför allt för lång tid innan det är dags.
Det blir ju så tråkigt sen när det är lucia för då har man ju nästan tjatat ut dem.

Vad vi ska göra mer än att fixa inför första advent det vet jag inte riktigt ännu lite pyssel kanske, Albin verkar ju helt klart vara på pyssel humör det första han ville göra i dag var att leka med sin modellera som han fick i födelsedagspresent.


Albins läpp i går nu är den lite större och mer lila.



Kom ihåg att i dag är sista dagen som ni kan tävla om tre mössor har ni inte varit med och tävlat ännu så klicka HÄR och delta.

God morgon

God morgon idag ska det mysas och sovas för sömn tror jag att alla i detta hushåll lider brist på.
Nu blir det mysfrukost innan vi ska gå till dagis med storebror, blir nog även en vända till affären innan vi går hem. Har en massa bak projekt som vill komma ut. så det är väll bäst att släppa ut dem innan de bryter sig ut för det brukar mest resultera i katastrof.

Dagens slitna jag

Yteligare en tripp till sjukan.

Nu är jag riktigt trött på att behöva åka till sjukhuset nu har vi varit in med Albin som hoppade mellan stolen och pallen i badrummet när vi skulle borsta tänderna och slår i handfatet så att det går hål i läppen på tre olika ställen. Så det tar bara att packa in oss i bilen och köra till jouren. Och se om det behövdes sys som turvar så var det bara ytligt.

Hemgjorda julklappar

Nu är det snart första advent och julen närmar sig med storm steg. Här på bloggen så tänkte jag dra igång en liten följetong med handgjorda julgåvor som både passar som gå bort presenter och som personliga julklappar.

Det kommer bjudas på super goda biskotti, Mussli, knäcke, och handgjorda leksaker till de små!
Det är bara lite av vad jag kommer att bjuda på under december månad. Hoppas att ni följer med och blir inspererade till att göra era egna julklappar.

Dålig start

Den här dagen har inte börjat så bra, men det är väll bara att ta nya krafter och börja om.
I dag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, det kanske är dags att sy klart Albins adventskalender det börjar bli dags för det nu.

Denna köpte jag för ett år sedan och den har ännu inte blivit färdig.

Varför?

Varför lär jag mig aldrig av mina misstag?
Jag vet vad det ör som är felet men fortfarande så gör jag det om och om igen! Varför alltid börja hugga och såra den andra? Varför är det så svårt att bryta dåliga vanor?

Stolt

Joggingturen i skogen gick riktigt bra mycket bättre än vad jag hade förväntat mig! Jag blev faktiskt riktigt stolt när jag kunde springa riktigt länge innan jag blev trött. Något som helt klart måste göras om snart.. lite synd bara att det var svårt att springa i skogen.

Micke håller på att fixa Albin inför kvällen och sen tar dagen slut. Vad ska man hitta på då?

Den goda yoghurt desserten jag gjorde i går till svärmor och svärfar! Vist vart den fin

PANIK!!

Just nu är jag livrädd, jag ska göra något som jag inte har gjort på fem år!!! Jag ska ut och springa i skogen. När det är länge sen man har gjort någonting och inte vet om man klarar av det. Ska bara fylla mobilen med lite musik.
Åh så nervör jag är, även om det bara är i skogen jag ska springa.

Sylt

Många verkar tro att göra sylt tar flera timmar och att man måste göra massor på en gång

Jag skrev i lördags att jag skulle göra sylt och det gjorde jag det tog nog inte mer än 15min så stod sylten på bordet långt innan pankakorna var färdiga.

Jag tog ca ett halvt paket frysta bär hällde i det i kastrullen och satte på värmen på max

Sen hade jag i socker

här har sylten stått och puttrat ett tag, sockra mer om det behös och försök att mosa bären så mycket som möjligt

Klart!

 

Nystartad Facebook sida

Nu har jag skapat en facebook sida som jag hoppas att ni går in och gillar!

God morogn

Det vart en tidig morgon för oss men klocka sex tyckte Albin att det var dags att gå upp för oss! Underbart!

Det vart en mysig frukost med tända ljus, finns det något bättre än att börja den mörka dagen med att tända ljus?

 

 

Igår var det barnkalas, vist har Maria gjort det fint!

Barnkalaset vart en riktig hitt så kul de hade allihoppa självklart blev det mycket stök och höga skrik men det hör väll till?

Första kalaset klart!

Nu har svärmor och svärfar åkt och det är alldeles strax dags för det sista kalaset för i dag!
Albins kompis fyller fyra år.
Mycket gott och onyttigt i dag men så är det väll i bland.

Västerås besök

I dag kommer svärföräldrarna egentligen skulle dom ha kommit redan vid klockan nio men när Micke ringde så var de precis utanför dörren vilket på sätt och vis var tur... känns som det är en hel del saker som måste fixas innan dom kommer. Jag avskyr nämligen när man har besök och inte varje sak ligger där de ska. Det kan faktiskt gå så långt att jag får panikångest över att det måste vara perfekt.

God morgon!

Jag känner mig lite som en zombie just nu men för att tänka på något annat så har jag städat köket och hallen på dom här ställena där man sällan städar. Hatthyllan är rensad och nu finns det faktiskt plats för att lägga upp ett par vantar eller mössa och i köket under diskhon där har det hänt grejer!
Det är torkat och rensat, tror att jag slängde två tomma svinto förpackningar och en massa annat små skit.

Albin är nog med trött för så fort han misslyckas med något så skriker han rakt ut och gråter och härjar, det blir förmodligen att lägga honom i sängen efter våran goda lunch PANNKAKOR!!! Vi har nog ingen sylt hemma men lite frysta bär i frysen så det blir nog att göra sylt med.


I går när vi var ute och gick så kramades dom så sött men när kameran åkte fram så slutade dom även om jag smög så mycket som jag bara kunde!

 

 

Det händer igen!

Ännu en natt med alldeles för dålig sömn. Jag vaknade vid tre tiden i natt för jag hörde ljud ifrån köket och där stod mycket riktigt Albin på diskbänken och rotade i skafferiet.
Efter fem vändor fram och tillbaka mellan hans sovrum och köket så somnade han äntligen igen men då tar klockan halv sex. Nu har både Albin och Ella vaknat så det är bara att försöka glömma bort det otroliga tröttheten som ligger och gnor. Ny dag, nya tag eller något sånt.

Min mor vann!!!!

I går var det handelsgala i Norrköping och min kära mor som driver Mimmis Visthus var nominerad till hederspristagare!!
Och trots att hennes företag nog var det minsta av de fem som blivit nominerade så var det hon som vann!!


mimmi_1.jpg

På Mimmis Visthus hittar du Ekologisk och närproducerad mat som lagas med kärlek och omsorg, Mimmis Visthus är även den första restaurangen i Norrköping med krav certifiering



Han har somnat!

Något helt otroligt har lust inträffat! Albin har somnat i soffan!
Han har aldrig för varit i närheten av att göra det! Jag är helt ställd det ser så mysigt ut där han ligger utslagen.


Jag får ladda upp en bild lite senare så ni får se hur söt han är mitt lilla hjärta!





I vanliga fall så brukar det vara nästan omöjligt att få honom att somna i sin säng utan det brukar oftast sluta med bråk även om man försöker att hallå sig lugn in i det sista men oftast så blir det för mycket för att man ska kunna hallå sig. Men när det tar ca 3-5 och han gör allt han kan för att hallå sig vaken.
Bland annat så brukar han plocka bort ribbotten till sängen. Det är ju inte så att han inte är trött när vi lägger honom utan han håller på att bli övertrött. Men vem vet det kanske är på väg åt rätt håll när han kan somna på soffan vid halv sex. Nu är bara frågan om man ska väcka och hålla honom vaken, eller lägga honom att sova i sin säng?

Glöm inte bort att tävla

 

Ni missar väll inte min tävling där jag lottar ut tre mössor?

Om ni vill vara med och tävla klicka här så kommer ni till tävlingen!

Rensa, rensa, rensa

Nu fick jag äntligen min sovmorgon, men som vanligt vaknade jag tidigt och kunde inte somna om, jag blir galen på att inte kunna sova ordentligt!!
Jag vaknar flera gånger per natt och har jätte svårt att somna om. Tillslut så blir man ju ganska trött när man inte kan sova tills man är utvilad!


Ingenting alls planerat i dag förutom att försöka fortsätta rensa här hemma.. vi har så mycket saker så det nästan är sjukligt. Svårt blir det att hålla det städat med när det inte finns plats med allt! Jag har börjat lite smått med alla dessa barnkläder som ligger och skräpar. Allt kommer nog att hamna på tradera här kan ni hitta alla mina auktioner, det kommer komma ut en väldigt massa mer!

klubbor

Underbart gameldags gräddkola-klubbor



Dessa underbart goda klubborna gjorde jag i går!
Om ni vill veta hur jag gjorde så säg till så kanske jag kan göra en tut. (en bra anledning att göra dessa godingar igen)


Morgonen

Gud villke fullpackad dag! Jag som hade tänkt mig att ta dagen i lugn och ro. Jag skulle ha fått sovmorgon och jag skulle ha varit i stan hela dagen och bara tagit det lungt. Men så blev det inte klockan fem i natt ringde telefonen och Micke var tvungen att hoppa in på jobbet. Så det blev ingen mysmorgon för min del snarae en stressmorgon för när jag slog upp ögonen så var klockan åtta och jag hade en halvtimma på mig att få på alla kläder tömma och städa tvättstugan och packa väskan för en dag på stan. Och trot eller ej jag hann eller ja nästan fem minuter sen vart jag men riktigt bra gjort av mig!

Nu Blir det att städa och senare i kväll ska jag provgöra karameller. Grädd kola är ju något som man inte bara kan låta bli framförallt nu när vintern närmar sig!




Seg seg seg

Jag har försökt att skriva något vettigt i dag men jag är alldeles för slut i huvudet för att kunna tänka. Ella är helt återställd och Albin har haft kalas på dagis. Vi får se om jag orkar skriva något vettigt i kväll eller inte.

Nu är vi hemma

Det är så skönt att vara hemma ifrån sjukhuset! Att faktiskt kunna göra allting själv och slippa sitta instängda på ett rum. Jag är riktigt imponerad av Ella som har lyckats hålla modet uppe och inte varit så där fasligt ledsen. Jo när hon låg på uppvaket så klart men vad kan man annars förvänta sig?

 

Sådan ställning har jag inte sätt tidigare... hon låg med båda bena på samma sätt

Ella efter op:n de satte in en sond ifall att hon inte skulle kunna äta.

här hade busmajan nyss dragit ut sonden så hon inte tyckte om den alls

inte ett dugg trött

Snart hemgång

 

Hem

Nu har vi fått beskedet att vi får åka hem! Vad härligt. Jag känner mig alldeles slut i både kropp och själ. Det kommer självklart ett längre inlägg om vad det är som har hänt osv. Så snart vi vilat upp oss lite.

Ella min lilla guldstjärna

En liten guld stjärna var det som gömde sig i lilla Ellas halls. Nu är vi tillbaka på avdelningen och Ella har fått i sig 150 ml med ersättning utan några problem. Så nu är faran över.

Bytt till i morgon.

Det blir ingen skopi i dag, de på narkosen hade fullt upp och de ville ha ordentligt med tid så att inget ska gå fel. Jag är mycket nöjd med all den stöd och hjälp vi har fått av personalen på avdelningd, det känns att vi är på rätt ställe. Snart ska vi se om hon kan äta lite snart. Sen blir det fasta från klockan 02:00

Skopi

Nu är det bestämt att imo ska göra en skopi under dagen och det känns både oroande för att hon ska sövas men skönt för att då vet vi säkert om det är något kvar eller om det bara är ett sår.

Morgonen på sjukan

God morgon ifrån sjukhuset nu har jag lyckats sova i fyra timmar, och ella verkas mycket piggare just nu, fortfarande orolig över om hon kommer att behöva sövas. Men å andra sidan så vill jag verkligen att dom gör alla undersökningar hon behöver så vi är säkra på att det inte sitter något någonstans. Ska försöka att skriva här så fort jag vet något mer .

Ella på sjukhuset

I dag har olyckan varit framme i vårat hem Ella har lyckats få i sig någonting som verkas ha fasnat i halsen. Vi fick i panik vänta 10-15 minuter på att ambulansen skulle komma, och där satt vi hjälplösa med en Ella som nästan inte fick någon luft och hostade blod (inga stora mängder och förmodligen för att hon spräckt blodkärl i halsen). Vi har spenderat hela dagen på sjukhuset utan att få något svar på om det är något som sitter kvar i halsen. Men vi har uteslutit att det är något som sitter i lungorna vilket verkligen känns skönt. Om hennes tillstånd inte har förbättrats till i morgon vid ronden så ska dom söva henne och gå ner med en skopi via munnen för att kolla om de kan finna någonting. Så från och med kl.02:00 så ska hon fasta. Känslorna som jag har haft under hela dagen är något jag aldrig vill känna igen. Nu vet ni hur läget ser ut.

Tårtbak







Nu är tårtbotten färdig!

Mobning

Detta måste ni läsa!
Sara har skrivit ett känsloladdat inlägg om sin skolgång där hon blev mobbad utav sina lärare!

- Sara förstår du inte varför ingen vill leka med dej? Förstår du inte att det är ditt fel att du e ensam och ingen vill leka med dej? Du är felet, du är jobbig, ingen vill va med en sån som du. Du måste ändra på dej, så skrattade hon rått.

jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur en vuxen persson skulle kunna säga något sånt till ett barn!!

Jag blir så arg och frustrerad och tänker självklart på min egen barndom men då jag har förträngt det mesta ifrån mina unga år så ska jag försöka göra mitt bästa.

Redan på dagis var jag mobbad och utstött, det var sällan någon som ville leka med mig och ofta så blev jag knuffad och slagen, fick stenar kastade på mig the list goes on and on.

Det fortsatte upp i skolan och jag har gått på tre olika skolor och en gång var jag tvungen att byta klass för att det inte funkade längre.

När skolåldern kom så vat jag inte längre slagen utan jag vart utfryst och smutskastad på bakom min rygg.

Jag försökte allt, jag försökte vara den coola, klassens clown, den snälla, den tysta som aldrig sa något och pluggisen men av någon anledning så tyckte ingen om min ändå. Samma sak dag ut och dag in.
Att på rasterna bli kallad för både det ena och det andra som skulle ha sårat vem som helst.

När jag bytte skola för tredje och sista gången så kom jag rätt! Jag fick genast ett gäng med kompisar som faktiskt tyckte om mig för den jag var och inte för någon jag försökte vara. Tack kärste vänner alla behöver någon som er <3
Om jag inte hade bytt till den klassen så tror jag att jag inte hade orkat så mycket mer.
Jag hade nog gett upp, för det var nästan vad jag hade gjort innan det.

Den senaste tiden så har det varit en hel del snack om den här filmen om det är sant eller inte om han bara sitter och ljuger för att få uppmärksamhet. Skit samma om det är för uppmärksamheten ta till er vad som sägs för det visar ändå det som är poängen den visar känslorna och rädslan.




Albin tre år!!!

Ja det känns lite overkligt att han nu är tre år gammal för tre år så fick jag min lilla skatt! Som nu inte är så där jätte liten längre.

Frukost på sängen med gubb mackor och mojs(gräddchoklad) en tradition som jag är uppväxt med.

Min treåring med sitt nya tåg!

 

Snart så ska vi sätta igång och baka det blir bland annat tårta och cholkadbollar.

 

Maskrosor och fotografen Albin


Albin måste ha hittat den sista maskrosen på väg hem ifrån dagis.




köra lillasyster är roligt!


När vi kommit en bit så ville han självklart ha kameran och tog några riktigt bra bilder, det är kanske en bra julklapp till honom en kamera. Så har han en egen så han slipper testa om min går att ta undervattensbilder med.






Dessa tre är några av de bilderna han tog är han inte duktigt för att vara tre (eller ja i morgon är han tre)!

Mammas lilla <3

 





Tävlingsdags!

Jag tävlar hos Lilla Fågel om en mössa!


Gör så här för att tävla!

kopiera bilden och texten ovan och länka till tävlingen i din blogg.

Lämna en kommentar och säg att du vill vara med (glöm inte e-post så jag kan kontakta dig)

Om du inte har någon blogg länka till inlägget på Facebook, eller maila dina vänner om tävlingen.


I potten ligger det tre mössor!


Tävlingen avslutas den 25 november kl18:00

Lyckatill!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

God morgon

Ella


Albin

Jag


God morgon världen! Nu är vi vakna och igång för dagen frukosten är avnjuten och Albin är på dagis så nu är det kanske dags att sätta fart. Vi ska slå in paket baka och städa tills i morgon då Albin blir tre år! Att tiden har går så fort lite svårt att greppa att han har blivit så stor.

Nej iungen tid att bli sentimental just nu har massvis att göra!

Besök av Kim

I veckan fick vi besök av Kim det var riktigt trevligt att få prata av sig lite <3

Åh jag vill ha en system kamera titta vilka fina bilder vi fick till när vi satt i köket och fikade. jag har tagit de två i det nedre högra hörnet resterande har Kim tagit.

 

Och dessa fina bilder fick vi i skogen :D

Jag är tillbaka

Jag hoppas verkligen att ni har saknat mig under tiden som jag har varit borta. Nu är internetet tillbaka, det tar tydligen någon mjukvara som inte gjorde sitt jobb. Så nu ska jag sätta mig och läsa mina favorit bloggar och se vad jag har missat för roligt.

Inget internet

Just nu har vi inget internet hemma, men det borde komma igång på måndag eller tisdag. Känns väldigt tomt att inte ha bloggen att skriva av mig på, men det får funka ändå. Har hemma är allting bra och när jag kommer tillbaka ifrån mitt uppehålla så har jag en massa fina bilder och en överaskning till er!

Ibland tar det stopp

Vissa dagar så orkar man inte mer, orkar inte ta emot skiten och det bara brister detta har varit en sådan dag. Det känns som om Albin gör allt han kan för att dra ner mitt humör han kastar saker, tar det han inte får, bankar saker i väggarna och så vidare.

Detta är ett utav dagens mästerverk hela linneskåpet på golvet underbart! Bara att börja vika då.

 

Spyor och magsjuka

Vilken hemsk natt, jag har inte sovit mer än tre timmar, Albin har varit dålig i magen och  nu i morse kom även kaskadspyorna ett och två. Inte roligt när ens lilla är sjuk och med största sanorlikhet är det nog inte bara han som blir dålig utan resten av familjen med.


RSS 2.0